bruidsmode.jpg
Bruidsmode
Trouwpakken.jpg
Trouwpak
feestlocatie.jpg
Feestlocaties
bruiloftmuziek.jpg
Bruiloftmuziek
fotograaf.jpg
Fotografen
trouwfilm.jpg
Trouwfilm
trouwlocatie.jpg
Trouwlocaties
trouwambtenaar.jpg
Trouwambtenaar
trouwringen.jpg
Trouwringen
trouwkaart.jpg
Trouwkaarten
bruidstaart.jpg
Bruidstaart
trouwvervoer.jpg
Trouwvervoer
bedankjes.jpg
Bedankjes
beauty.jpg
Beauty
weddingplanner.jpg
Weddingplanner
catering.jpg
Catering
kerkelijk-huwelijk.jpg
Huwelijksinzegening
partyverhuur.jpg
Partyverhuur
sfeermakers.jpg
Sfeermakers
huwelijksnacht.jpg
Huwelijksnacht
Photobooth-huren-categorie.jpg
Photobooth-huren
vrijgezellenfeest.jpg
Vrijgezellenfeesten
bruidsduiven.jpg
Bruidsduiven
Bruidskapsel.jpg
Bruidskapsels
bruidsaccessoires.jpg
Accessoires
partyschip.jpg
Partyschip


 

Handige tips bij de voorbereiding op de trouwdag

 

handige tips

Deze pagina Handige Tips is tot stand gekomen uit onze eigen ervaring, tips van familie en kennissen en niet te vergeten door tips van de bezoekers van Trouwen in Flevoland.nl.
Wij zouden het dan ook erg fijn vinden als jullie ons nieuwe tips mailen. Dit kan natuurlijk zijn uit ervaring doordat jullie ondertussen zelf zijn getrouwd of allerlei dingen die jullie zijn ingefluisterd zodat jullie daar zelf je voordeel mee kunnen doen.
Affiijn...weet jij nog iets dat eigenlijk niet op deze pagina mag ontbreken, deel dat dan met ons en alle aanstaande bruidsparen in Flevoland via het online contactformulier.

budget

Het budget

Bepaal eerst het budget voordat je je gaat verdiepen in bepaalde zaken en zeker voordat je alles gaat bespreken.
Weet goed dat alles wat duur is ook verleidelijk is om aan te schaffen of te bespreken. Met een strak budget weet je precies wat je kunt aanschaffen. Informeer vooraf eerst naar de gemiddelde prijzen. Maak hiervoor gebruik van het offerteformulier op deze website.
 

Planning

Maak aan het begin van de voorbereiding een planning van alles wat je moet regelen. Koppel hier ook een tijdsoverzicht aan, waardoor je precies weet wat je wanneer moet regelen. Zo behoud je continu een goed overzicht.
Het meeste werk hebben wij al voor je gedaan. Vertaal het even naar je eigen situatie. Dan krijg je een voorbereiding op maat. 


Trouwdatum

De trouwdatum kan afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van een aantal zaken. Wil je in een bepaalde trouwlocatie trouwen of wil je die éne band op je bruiloftsfeest of is je keuze vooraf al op een bepaalde bruiloftzaal gevallen, check daarvan dan eerst de beschikbaarheid, en leg daarna de trouwdatum definitief vast.

1_De_Koningshof_Party_en_Events_Trouwlocatie

Foto: De Koningshof Party & Events

Stadhuis of alternatieve trouwlocatie

Het is in steeds meer gemeenten mogelijk om het huwelijk op andere trouwlocaties te laten voltrekken dan in het gemeentehuis. Een kasteel bijvoorbeeld, een exclusief horecabedrijf of een speciaal hiervoor ingestelde trouwlocatie. De meeste trouwlocaties regelen tevens de ambtenaar van de burgerlijke stand voor je . Hiervoor zijn vaak mooie brochures op aanvraag beschikbaar. Kijk hiervoor maar in de categorie trouwlocaties van deze website. Je hebt dan de garantie dat het goed zit.

Controleer de omgeving van de locaties

Als je de trouwdatum hebt vastgelegd, check dan even of op die dag geen evenement, braderie, markt of andere activiteiten zijn rond de trouwlocatie kerk, feestlocatie en fotolocatie. Dit voorkomt teleurstelling bij parkeren, de rit van en naar de diverse locaties, de fotoreportage etc. 

2_Museum_Schokland

Foto: Museum Schokland

Check de routes vooraf

Je kunt kort voor de huwelijksdag de routes en omgeving (laten) controleren, van en naar de trouwlocatie, kerk, fotolocatie en feestzaal, zodat je op de trouwdag niet voor ongewenste verassingen komt te staan.
 

Eigen ruimte in de feestlocatie

ls jullie een dagbruiloft met diner en avondbruiloft op dezelfde locatie vieren, check dan even bij het bespreken van de zaal of er een ruimte beschikbaar is waar jullie je tussen het diner en de avondbruiloft even kunnen terugtrekken.
Het mooiste is dat je daarbij ook kunt beschikken over een toilet en een wasbak met spiegel zodat jullie je tussendoor even lekker kunnen opfrissen.

Overleg met de band, dj of boekingskantoor

Bespreek de openingsdans waarmee jullie deze speciale avond gaan openen.
Wil je hiervoor dat éne favoriete nummer, waar jullie zulke speciale herinneringen aan hebben of ben jij of je partner niet zo'n dansvloertijger, en wil je juist dat de band of DJ er voor zorgt dat de vloer zo snel mogelijk vol staat, zodat je al na een paar passen kunt opgaan in de anonimiteit?
Of moeten ze alleen dat vervelende ‘Wisselen' achterwege laten?
Het is een kwestie van bespreken met de muziek of het boekingskantoor.
Laat hen ook even weten over het publiek; aantal gasten, leeftijdsgroepen, jullie visie etc..  

trouwjurk
De trouwjurk

Bezoek samen met je vriendinnen, (schoon)moeder of je partner een bruidsbeurs. Hier zijn altijd modeshows te zien, vaak van meerde bruidsmodezaken. Zo zie je hoe de meest uiteenlopende modellen trouwjurken staan als ze gedragen worden.
Ook wordt er bruidskleding geshowd voor de mannen en zelfs voor de bruidskinderen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle andere ideeën die je opdoet op een bruidsbeurs.
Op onze website staat in het hoofdmenu een agenda opgenomen van de bruidsbeurzen in Flevoland. 
 

Fotograaf bespreken

Tijdens de afspraak alvast de ideeën en mogelijkheden door voor de officiële fotoreportage. Kies hierbij voor een externe locatie waarbij je bij het terugzien van de foto's jezelf herkent in de reportage.
Denk er aan dat deze locatie op de route of in de richting ligt van de feestlocatie. Houd ook rekening met een eventuele reservelocatie bij slecht weer.
Neem de hele trouwdag door met de fotograaf, en ook de verwerking van de foto's en het album. Laat hier een prijsopgaaf voor maken, zodat je achteraf niet je budget overschrijdt, omdat het bestellen van allerlei extra's, zoals extra of bewerkte foto's, mooie lijsten, digitale foto's e.d. wel heel erg aantrekkelijk is.


Videograaf bespreken

Bespreek uidelijk aan wat je verwacht m.b.t. het vastleggen van waardevolle momenten, zoals een alleszeggende blik of traan in de ogen van je ouders of andere familieleden tijden de huwelijksvoltrekking. De bruidskinderen of een voordracht van je vrienden, etc.
Bespreek de muziek die eventueel gebruikt wordt tijdens de montage van de videoband of dvd. En zo nog meerdere zaken waar je later met veel genoegen en misschien wel emotie naar terug zult kijken.


Het bruidswerk

Als je naar een bloemist gaat, denk dan aan de volgende zaken:
- Het bruidsboeket en de corsages
- Autoversiering
- Antenne versiering
- Versiering bij gastenboek
- Bedankbloemetje voor ouders.

Polsboeket
Als je niet van een bruidsboeket houdt dan kun je voor een alternatief kiezen, zoals een armband van bloemen, het zgn. polsboeket. Deze maken ze ook bij de bloemist ! Een mooi voorbeeld daarvan staat op deze website bij "Trends".

bruidskinderen
Bruidskinderen

Het is raadzaam om wat speelgoed en vermaak op de dag mee te nemen voor de Bruidskinderen, dit omdat kinderen zich snel kunnen vervelen.


Trouwkleding voor de bruidegom

Kies dus eerst de bruidsjurk uit en vervolgens het kostuum, dit om de kleuren en stijlen goed op elkaar af te stemmen.


Het bruidskapsel

Welk bruidskapsel past bij welke trouwjurk:
Bij een jurk met een kraag kun je het beste je haar opsteken. Bij een jurk met een blote hals is het juist leuk als er wat plukjes haar over je hals en langs je gezicht te vallen.
Opsteken: Opgestoken haar is uitermate geschikt voor bruiden die een sluier willen dragen. Als je de sluier later op de dag af wilt doen zit je haar nog steeds goed.
Los haar: Als je er toch voor kiest je haar los te laten hangen is het belangrijk om je haar goed te verstevigen zodat het niet later op de dag gaat pieken.
Kort haar: Ook met kort haar zijn er veel leuke mogelijkheden toch iets bijzonders met je haar te doen op je trouwdag. Je kan aan een kleurspoeling denken of krullen laten zetten. Een diadeem staat heel goed bij kort haar

 

Trouwschoenen

Loop de trouwschoenen geruime tijd van te voren binnenshuis in. Trek ze regelmatig 's avonds even een uurtje aan tot je merkt dat ze lekker soepel zitten. Hou ze daarna steeds even iets langer aan, totdat je zeker weet dat je er op je trouwdag geen last van zult hebben. Enkele dagen voor de rtouwdag kan al genoeg zijn, maar het kan ook zo maar zijn dat je verdeeld over enkele weken 's avonds op je trouwschoenen thuis over het tapijt schuifelt.
En euh...ja heren, dit geldt ook voor jullie!!
 

Trouwringen

Het is belangrijk dat een trouwring je niet hindert in de dagelijkse bezigheden. Hou hier rekening mee bij het uitzoeken van de trouwringen.
Er zijn trouwringen verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. En in combinaties hiervan. Op deze website Trouwen in Flevoland staat in de categorie Trouwringen een overzicht van aanbieders van trouwringen in Flevoland.

Twitter Trouwen in Twitter trouwennieuws Facebook Blog logo

Banner-BijZondere_trouwringen.jpg Flevoland
koningshof_trouwlocatie_banner.jpg Flevoland
190_190_vierkant_1.jpg Flevoland